22 Eylül 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ PATATESLİ KOL BÖREĞİ



Peynirli Patatesli Kol Böreği




Malzemeler:
4-5 adet orta boy haşlanmış patates
250 gram beyaz peynir veya çökelek
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 çorbakaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
yarım demet maydonoz
tuz,karabiber ve kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Haşlanan patatesler rendelenir,içine peynir tuz,karabiber, maydonoz, k.pul biber ve olmazsa olmazı kuru nane ilave edilerek iç malzeme hazırlanır.Süt,yağ,yoğurt ve yumurta ile sıvı malzeme hazırlanır.Bütün yufka tezgaha serilir.Sıvı malzeme her tarafına sürülür.Sonra bir parçası katlanır.D harfi şeklinde olur.Uzun tarafına  patatesli malzeme konulur.Kenarları hafifçe içe kapatılarak rulo yapılır, ve kendi etrafına sardırılır.Yağlanmış fırın tepsisine konulur.Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır.Kalan sıvı malzeme böğreğin üst tarafına tamamen sürülür.190 derecede 25-30 dakika pişirilir.

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ


Kıymalı Tepsi Böreği


Malzemeler:
6 adet hazır yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yağ
400 gram orta yağlı kıyma
2 adet büyük boy kuru soğan
tuz,karabiber ve yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:
Kıyma bir tavada kendi yağında,çok az su ilave edilerek kavrulur.İçine rondodan çekilen soğan ilave edilir.Soğan ile bir müddet yine kavrulur.Adından tuz , karabiber ve doğranmış maydanoz ilave edilerek iç malzeme hazırlanır.Yağ,süt ve yumurta çırpılarak sıvı malzeme de hazırlanır.Tepsi sıvı yağ ile iyice yağlandıktan sonra1 adet  yufka tepsiye serilerek kenarları dışarıya taşırılır.Özellikle sıvı malzeme sürülmez ki tepsiye yapışmasın diye,ikinci yufkada ortadan ikiye yırtılıp gelişi güzel tepsiye serilir bir miktar sıvı malzeme her yerine sürülür.Bir miktar kıymalı iç malzeme koyulur.Üçüncü yufka serilir.5 adet yufka bitirilinceye kadar sıvı malzeme ile kıymalı malzeme bu şekilde hazırlanır.6.yufka kapak olarak kullanılır.Büzüştürülerek tepsiye yayılr.En alttaki yufkanın kenarlardan sarkan uçları kapak olan yufkanın üzerine kapatılır.Kalan son sıvı malzemede üzerine sürülür.Kare şeklinde kesilerek fırına verilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 -35 dakika da pişirilir.

Afiyet Olsun

ELMALI KEK

ELMALI KEK


Malzemeler:

3 adet orta boy elma
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay bardağı fındık veya ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

 Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şeker beyaz renk alıncaya kadar iyice çırpılır.Elmaların kabuğu soyulup,rendelenir ve karışıma eklenir.Diğer malzemelerin hepsi ilave edilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derece, 45 dakika pişirilir.

Not:Hamurun pişip pişmediğini anlamak için hamurun ortasına kürdan batırılır.Eğer kürdana kek yapışmıyorsa pişmiş demektir.Eğer pişmemişse biraz daha pişirilir.

Afiyet Olsun

BARDAKTA ÇAYLI KEK


BARDAKTA ÇAYLI KEK



Malzemeler:
 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soğuk demli çay
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi

Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtalar ve şeker iyice beyaz bir renk alıncaya kadar çırpılır.Ardından yağ,çay,un vanilya, k.tozu,kakao tarçın ve fındık ilave edilerek hamur iyice karıştırılır.Isıya dayanıklı cam bardakların içi iyice yağlanır, ardından hamur bardağın yarısına kadar doldurulur.İçi hamur dolu olan bardaklar tencere içine yerleştirilir.Tencerenin içine hamurların hizasına kadar su ilave edilir.Tencerenin ağzına kapak kapatılmadan pişirmeye başlanılır.Su kaynamaya başlayınca tencerenin ağzına yağlı kağıt örtülür.20 dakika boyunca kapak hiç açılmadan pişirilir.2o dakika sonra ocağın altı kapatılır.Ardında 15 dakika boyunca yine kapak açılmadan beklenir. 

                                                                                                                            Afiyet Olsun

CHESSE CAKE

Chesse Cake


   
Malzemeler:

Tabanı için;
3 paket burçak bisküvi
120 gram tereyağı

Kreması için;
1 paket labne peyniri
1 su bardagi yogurt
2 adet yumurta
2 yemek kasigi un
1 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi

Limon sosu icin;

2 çorba kaşığı nişasta
1/2 cay bardagi toz seker
1 cay bardagi limon suyu
1 su bardağı su(nişastanın koyuluğuna göre su miktarını azaltabilirsiniz de)
biraz limon kabugu rendesi

Biskuvileri herhangi bir yöntemle un haline getirin ve icinde buyuk parcaciklar kalmamasini saglayin. Tereyagi eritip un haline getirilmis biskuvilerin icerisine dokup harmanlayin. Kelepce kalibiniza hazirlamis oldugunuz taban malzemesini iyice bastirarak yayin ve her tarafinin esit kalinlikta olmasina dikkat edin. Hazirladiginiz tabani buzdolabinda 25-30 dakika dinlendirin.

Ardindan krema yapimina gecin. Once peynir ve yogurdu birlikte cirpin. Sonra sekeri ekleyerek puruzsuz bir kivam elde edinceye kadar cirpin. Karisima yumurtalari tek tek ekleyin ve cirpma hizinizi yavaslatin. Akabinde un, vanilya ve limon kabuklarini da ekleyip cirpma islemine son verin. Akiskan bir krema elde etmis olacaksiniz.

Buzdolabinda beklettiginiz tabanin uzerine hazirladiginiz kremayi dokun ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 180 derece ısıda yarım saat kadar pişirin.

Kek pistikten sonra buzdolabina kaldirin ve soğumaya bırakın.

Kek sogurken sosunu yapmaya başlayın.Bir tencereye nişasta, toz şeker,su  ve limon suyunu ilave edin.Bu karışımı orta ateşte hızlıca karıştırın.Yarı pişmeye başlayan limonlu jöle göz göz olmaya başlar.Sosun kıvamı isteğe göre inceltilebilinir.Bunun için sıcak su ilave edebilirsiniz.
                                                                                                                                     Afiyet olsun.

21 Eylül 2012 Cuma

YÖRÜK KEBABI


YÖRÜK KEBABI
Ege yöresine ait yöresel bir yemektir.

Malzemeler:
 1 kilo kuşbaşı dana eti
3 adet soyulmuş domates
10 adet acı sivri biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı k.biber
2 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı:
Etler yağ ile kavrulur. Suyunu çekince, çok az suyla düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir.Daha sonra içine soğan sarımsak domates salçası ilave edilir.Sıvıyağ ile beraber 5 dakika kavrulur.Soğan ve sarımsak pişince tuz ve baharatları eklenir.Tabağa alınır.
 Tavaya az miktarda sıvıyağı konur. Kuşbaşı kesilmiş biberler önce biraz kavrulur.Daha sonra domatesler ilave edilir.Pişen yemeğin üzerine dökülür.

19 Eylül 2012 Çarşamba

MERHABA

Herkese merhaba Ege Tv Hayat Sevince Güzel Programının Yemek Bölümünde sizlerle birlikte olduğum gibi farklı bir sitede tarif yazar ve blogları takip ederdim. Yazdığım sitede oluşan aksaklıklar nedeni ve arkadaşımın tavsiyesi ile Blogspota taşınıyorum zaman buldukça tariflerimi taşıyarak ve yeni tariflerimi ekleyerek artık bende burada sizlerleyim.

Sevgiler...