fırında çinekop 4 kişilik
1 buçuk kg çinekop
2 adet limon
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet büyük boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz kara biber
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
balıkları temizlendikten sonra yıkayıp tuzluyoruz eti lezzetlensin diye Fırın tepsisini yağlayıp balıkları diziyoruz.
üzerine kabukları soyulmuş domatesleri halka halka kesip sıralıyoruz.Sırası ile kabukları soyulmuş halka halka kesilmiş soğan biberler ve halka şeklinde kesilmiş limonlar tuz karabiber defne yaprağı ve suile zeytin yağınıda ilave edip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35dakika pişirilir pişme süresi sizin damak zevkinize kalmış
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder