11 Kasım 2012 Pazar

FIRINDA ÇİNEKOP YAPILMASI

cuma günü annemlerde toplandık biz kalabalık bir aileyiz fırında ve tavada çineop hazırladık öyle güzeldiki annem  beraber hazırladığımız tarhana dan nefis bir çorba pişirdik çünki küçük yeğenlerim var onlarıda düşündük annem o lezzetli zeytinyağlı taze fasulyesini pişirmiş ben kuru börülce salatası ,tel kadayıf derken daha bir çok meze ve yeşilliklerle masadayer kalmadı çook güzel bir geceydi.

fırında çinekop   4 kişilik

1  buçuk kg çinekop
2 adet limon
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet büyük boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz kara biber
 1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
balıkları temizlendikten sonra yıkayıp tuzluyoruz eti lezzetlensin diye  Fırın tepsisini yağlayıp balıkları diziyoruz.
üzerine kabukları soyulmuş domatesleri halka halka kesip sıralıyoruz.Sırası ile kabukları soyulmuş halka halka kesilmiş soğan biberler ve halka şeklinde kesilmiş limonlar tuz karabiber defne yaprağı ve suile zeytin yağınıda ilave edip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35dakika pişirilir pişme süresi sizin damak zevkinize kalmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder