22 Eylül 2012 Cumartesi

BARDAKTA ÇAYLI KEK


BARDAKTA ÇAYLI KEK



Malzemeler:
 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soğuk demli çay
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi

Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtalar ve şeker iyice beyaz bir renk alıncaya kadar çırpılır.Ardından yağ,çay,un vanilya, k.tozu,kakao tarçın ve fındık ilave edilerek hamur iyice karıştırılır.Isıya dayanıklı cam bardakların içi iyice yağlanır, ardından hamur bardağın yarısına kadar doldurulur.İçi hamur dolu olan bardaklar tencere içine yerleştirilir.Tencerenin içine hamurların hizasına kadar su ilave edilir.Tencerenin ağzına kapak kapatılmadan pişirmeye başlanılır.Su kaynamaya başlayınca tencerenin ağzına yağlı kağıt örtülür.20 dakika boyunca kapak hiç açılmadan pişirilir.2o dakika sonra ocağın altı kapatılır.Ardında 15 dakika boyunca yine kapak açılmadan beklenir. 

                                                                                                                            Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder