Kıymalı Tepsi Böreği
Malzemeler:
6 adet hazır yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yağ
400 gram orta yağlı kıyma
2 adet büyük boy kuru soğan
tuz,karabiber ve yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
Kıyma bir tavada kendi yağında,çok az su ilave edilerek kavrulur.İçine rondodan çekilen soğan ilave edilir.Soğan ile bir müddet yine kavrulur.Adından tuz , karabiber ve doğranmış maydanoz ilave edilerek iç malzeme hazırlanır.Yağ,süt ve yumurta çırpılarak sıvı malzeme de hazırlanır.Tepsi sıvı yağ ile iyice yağlandıktan sonra1 adet yufka tepsiye serilerek kenarları dışarıya taşırılır.Özellikle sıvı malzeme sürülmez ki tepsiye yapışmasın diye,ikinci yufkada ortadan ikiye yırtılıp gelişi güzel tepsiye serilir bir miktar sıvı malzeme her yerine sürülür.Bir miktar kıymalı iç malzeme koyulur.Üçüncü yufka serilir.5 adet yufka bitirilinceye kadar sıvı malzeme ile kıymalı malzeme bu şekilde hazırlanır.6.yufka kapak olarak kullanılır.Büzüştürülerek tepsiye yayılr.En alttaki yufkanın kenarlardan sarkan uçları kapak olan yufkanın üzerine kapatılır.Kalan son sıvı malzemede üzerine sürülür.Kare şeklinde kesilerek fırına verilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 -35 dakika da pişirilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder