22 Eylül 2012 Cumartesi

CHESSE CAKE

Chesse Cake


   
Malzemeler:

Tabanı için;
3 paket burçak bisküvi
120 gram tereyağı

Kreması için;
1 paket labne peyniri
1 su bardagi yogurt
2 adet yumurta
2 yemek kasigi un
1 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi

Limon sosu icin;

2 çorba kaşığı nişasta
1/2 cay bardagi toz seker
1 cay bardagi limon suyu
1 su bardağı su(nişastanın koyuluğuna göre su miktarını azaltabilirsiniz de)
biraz limon kabugu rendesi

Biskuvileri herhangi bir yöntemle un haline getirin ve icinde buyuk parcaciklar kalmamasini saglayin. Tereyagi eritip un haline getirilmis biskuvilerin icerisine dokup harmanlayin. Kelepce kalibiniza hazirlamis oldugunuz taban malzemesini iyice bastirarak yayin ve her tarafinin esit kalinlikta olmasina dikkat edin. Hazirladiginiz tabani buzdolabinda 25-30 dakika dinlendirin.

Ardindan krema yapimina gecin. Once peynir ve yogurdu birlikte cirpin. Sonra sekeri ekleyerek puruzsuz bir kivam elde edinceye kadar cirpin. Karisima yumurtalari tek tek ekleyin ve cirpma hizinizi yavaslatin. Akabinde un, vanilya ve limon kabuklarini da ekleyip cirpma islemine son verin. Akiskan bir krema elde etmis olacaksiniz.

Buzdolabinda beklettiginiz tabanin uzerine hazirladiginiz kremayi dokun ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 180 derece ısıda yarım saat kadar pişirin.

Kek pistikten sonra buzdolabina kaldirin ve soğumaya bırakın.

Kek sogurken sosunu yapmaya başlayın.Bir tencereye nişasta, toz şeker,su  ve limon suyunu ilave edin.Bu karışımı orta ateşte hızlıca karıştırın.Yarı pişmeye başlayan limonlu jöle göz göz olmaya başlar.Sosun kıvamı isteğe göre inceltilebilinir.Bunun için sıcak su ilave edebilirsiniz.
                                                                                                                                     Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder