YÖRÜK KEBABI
Ege yöresine ait yöresel bir yemektir.
Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı dana eti
3 adet soyulmuş domates
10 adet acı sivri biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı k.biber
2 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı:
Etler yağ ile kavrulur. Suyunu çekince, çok az suyla düdüklü tencerede 20 dakika pişirilir.Daha sonra içine soğan sarımsak domates salçası ilave edilir.Sıvıyağ ile beraber 5 dakika kavrulur.Soğan ve sarımsak pişince tuz ve baharatları eklenir.Tabağa alınır.
Tavaya az miktarda sıvıyağı konur. Kuşbaşı kesilmiş biberler önce biraz kavrulur.Daha sonra domatesler ilave edilir.Pişen yemeğin üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder