23 Kasım 2012 Cuma

KURU BÖRÜLCE SALATASI
1su bardağı kuru börülce
1 adet kurusoğan
2 tane taze soğan
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber turşusu
1/2 demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
1/2 limon suyu
HAZIRLANIŞI
Börülcelerin delikli olan taneleri ayıklanır  varsa çöpleri temizlenir,yıkanır ve bir tencereye su konur börülceler konur.Bir gece sabaha kadar bekletilir.Ertesi gün bir tencereye su konur kaynayınca börülceler eklenir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır .Börülceler yumuşayınca 2 çay kaşığı tuz eklenir bir iki taşım kaynatılır ,süzülür.Kuru soğanın kabukları soyulur ,yarım ay şeklinde soyulur.Taze soğan temizlenir yıkanır
metal olmayan bir bıçakla ince ince kesilir.,maydanozlar yıkanır doğranır,kırmızı biber turşusu ince ince kesilir ve suyu ile birlikte salata tabagına alınır,tüm malzeme eklenir.Tuz limon suyu zeytinyağı ayrı bir kapta çırpılır börülce salatasına eklenir, maydanozla süslenerek servis yapılır.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder