18 Kasım 2012 Pazar

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI
1/2 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı haşlanmış nohut
300 gr yoğurt 1tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nanr
 HAZIRLANIŞI
Buğdayların ve nohutların içindeki çöpler ayıklanır yıkanır,ayrı ayrı kaplarda geceden suyla ıslatılır,Ertesi gün buğdaylar ve nohutlar aynı tencerede sıcak su ile iyice kaynayıncaya kadar pişirilir  .Su azaldıkça sıcak su ilave edilir.Yoğurt 1 tatlı kaşığı unla çırpılır,kaynayan buğdaylı nohutun suyundan2kepçe yoğurta ilave edilir sıcaklıklar eşitlenince yoğurt tencereye ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır en sonra tuz ilave edilir 1 -2 taşım daha kaynayınca ocaktan alınır.Bir tavada tereyağ eritilir içine kırmızı pul biber konur tava ocaktan alınır [Yağın yanmaması için ]Üzeine kuru nane serpilip servis yapılır.













,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder