5 Aralık 2012 Çarşamba

ISPANAKLI KÖFTE
Kış gelince ıspanak sofralarımızda yerini alır.Yıkaması biraz zahmetli olsada mutfaklarımızdan pek eksik olmaz.Bu tarifi seveceğinizi umuyorum özellikle ıspanak yemekte zorlanan çocuklar için ideal olur diye düşünüyorum
MALZEMELER
Bir bağ ıspanak
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
3 dilim bayat ekmek içi
ttuz karabiber

KIZARTMAK İÇİN
3 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Ispanaklar iyice  yıkandıktan sonra ince ince kıyılır.Bir tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile sotelenir.Suyunu çekince kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.Bir kabın içine kıyma rendelenen soğan ufalanan ekmek içi tuz kara biber  bir adet yumurta ve soğuyan ıspanaklarda ilave edilir.Yoğrulur yarım limon büyüklüğünde parçalar koparılır iki avuç arasında önce yuvarlanır sonra hafifçe bastırılır.Bir teflon tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağ konur yağ iyice ısınınca ıspanaklı köfteler kızartılır.
NOT  Haşlanmış patatesler bir parmak kalınlığında kesilir tuz ve karabiber serpilir .Bir halka haşlanmış patatesin üzerine bir adet kızarmış ıspanak köftesi konularak servis tabağına dizilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder