1 paket kültür mantarı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket krema
3 su bardağı su
1/2 limon
tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
M antarlar iyice temizlendikten sonra ince ince kesilir.Bir tencereye 2 su bardağı su konur Y arım limon sıkılır .Mantarlar ilave edilir kaynatılır mantarlar yumuşayınca tencere ocaktan alınır.B ir başka tencerede yağ ile rendelenmiş soğan sotelenirdaha sonra un ilave edilir un kavrulunca 2 su bardağı soğuk su ilave edilir hızlı hızlı karıştırılır topaklanmaması için.Daha sonra haşlanan mantarlar da ilave edilir Çorba kaynayınca kremanın
hepsi çorbaya ilave edilr 1 -2 taşım kaynatılır tuz ve karabiber de ilave edilerek çorbanın pişmesi tamamlanır.
NOT Çorba koyulaşırsa su veya süt ile inceltebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder